Förlag, Hybridförlag, redaktörer, språkgranskare och texthjälp

Ja, vilka aktörer inom Förlag, Hybridförlag, redaktörer, språkgranskare och texthjälp tycker du ska listas här? Du avgör. Skriva en kommentar nedan eller kontakta Egenutgivarguiden. 

Vad är ett hybridförlag?

Hybridförlag kan ses som ett mellanting mellan förlag och bokutgivningsföretag eller som den dyraste och mest ambitiösa varianten av bokutgivningsföretag. Hybridförlag erbjuder författare samma tjänster som bokförlag men författaren står för hela eller delar av kostnaden. I gengäld får författaren en större del av förtjänsten än hos ett traditionellt förlag. 

Det som skiljer hybridförlagen från de enklare bokutgivningsföretagen är att hybridförlagen har en urvalsprocess och tar procent på försäljningsintäkterna. Det betyder att de har ett incitament att marknadsföra och sälja böcker, inte bara att ge ut dem. 

Hybridförlag vill ofta ha ensamrätt till verket under en tidsbestämd period. 

Som regel bör man utgå från att man måste göra så mycket som möjligt  själv om man vill ha ut så mycket som möjligt av sin bokutgivning. Med andra ord, det är ofta bättre att inte hyra tjänster eftersom man alltid riskerar halvmesyrer. Men ta ändå gärna offerter från olika aktörer och jämför priser och vad du får för pengarna. Det hjälper dig med en grundorientering över vad du behöver göra, samt en bättre prisbild när du engagerar folk på egen hand. Men självklart, rim du har tur, kan du få professionell hjälp där du har svårt att ordna saker själv


Förlag och företag som kan hjälpa dig:

Vulkan Media
Nordens största bokutgivare. Vulkan är en plattform som sammanför författare, läsare och återförsäljare.
BOD Booka on Demand
Sedan mera än 20 år tillbaka publicerar författare och förlag tryckta böcker och e-böcker med BoD. BoD:s kunder drar förmån av ett omfattande distributionsnätverk − med både nätbokhandlar och stationära bokhandlar.
Whip Media hjälper egenutgivare ut på marknaden med sina böcker genom bl a följande:
•Grafisk produktion av omslag och inlaga
•Hjälp med tryck och distribution via exempelvis publit.se
•Stöd, coachning, bollplank
•Inspelning och redigering av ljudbok
Solentro ett globalt företag när det gäller att erbjuda möjligheten att göra en egen bok och få den tryckt och hemskickad. Solentro erbjuder även författarpaket och bistår med tryck- och utgivningstjänster vid egenutgivning. Solentro bokskapartjänst är helt webbaserad och ingen nedladdning av program behövs. Solentro finns för närvarande på svenska, engelska, tyska, danska, finska, norska, spanska, holländska, italienska och franska med kunder i över 30 länder
Type & Tell erbjuder gratis e-boksutgivning och distribition till återförsäljare. Om du inte redan har en epub2-fil kan vår bokeditor skapa en, helt utan kostnad.
”Från manus till färdig bok. Vi hjälper dig!”